Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@16:21:49 GMT

چرا با گران شدن بسته‌های اینترنت نوع بسته‌ها هم عوض شد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۰۱۵۸۸

چرا با گران شدن بسته‌های اینترنت نوع بسته‌ها هم عوض شد؟

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، مدتی است که تعرفه های اینترنت در شرکت های ثابت و همراه دست خوش تغییراتی شده است که عمده این تغییرات را می توان در کاهش حجم و کوتاه شدن مدت بسته های اینترنتی خلاصه کرد.

این موضوع برای کاربرانی که از اینترنت همراه در قالب بسته های حجیم و طولانی مدت استفاده می کردند بیش از سایر کاربران دغدغه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه برخی از کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه در این سامانه پرسیده اند: چرا همراه با گرانی نوع بسته‌ های اینترنتی هم عوض شد؟

*چرا با گران شدن بسته‌های اینترنتی نوع بسته ها هم عوض شد؟

سردبیر سوژه فارس من در گفت وگو با خبرنگار فارس در عین حال که از افزایش قیمت اینترنت گلایه کرد، خواستار انعکاس گلایه خود به مسوولان شد. 

وی با اشاره به انتشار نامه ای منتسب به وزارت ارتباطات درباره دستور حذف بسته های محبوب و به صرفه، گفت: پیش از اینکه بسته های اینترنتی محبوب از سوی همه اپراتورها حذف شوند، نامه ای در فضای مجازی منتشر شد که در آن وزارت ارتباطات به اپراتورها دستور حذف بسته های مشخصی را داده بود.

او گفت: کمی بعد هم همه بسته هایی که در این نامه ذکر شده بود از سوی اپراتورها حذف شدند.

سردبیر این سوژه با انتقاد از سیاست جدید اپراتورها می گوید: در دفاع از رویه جدید اپراتورها گفته می شود که بسته های ارزان قبلی مربوط به زمانی بوده که شرکت ها سیاست‌ تشویق به مصرف بیشتر را در دستور کار داشته اند اما اکنون اپراتورها سیاست مصرف عادلانه را دنبال می کنند. اما آیا گران شدن اینترنت برای همین سرویس برای کاربران عادلانه است؟

*چرا اپراتورها دیگر بسته های طولانی مدت و حجم بالا ندارند؟

مهدوی دیگر کاربر موبایل هم با انتقاد از حذف بسته های به صرفه به خبرنگار فارس، گفت: چرا دیگر بسته های طولانی مدت و با حجم بالا در بین بسته های اینترنت اپراتورها نیست؟ 

او می گوید: حذف شدن بسته های به صرفه شاید برای مشترکانی که استفاده چندانی از اینترنت موبایل نداشتند مهم نباشد اما برای افرادی مانند من که بسته های مدت دار می خریدیم افزایش هزینه چشمگیر شده است. 

محسنی دیگر کاربر موبایل هم با انتقاد از حذف بسته های بلند مدت و یک ساله به خبرنگار فارس، پرسید: چرا اپراتورها دیگر بسته های طولانی مدت و حجم بالا ندارند؟ همیشه بسته یک ساله می خریدم که دیگر موجود نیست.

وی پرسید: آیا اپراتورهای موبایل دیگر قصد ندارند برای مشترکانی که به صورت دائمی از سرویس اینترنت همراه استفاده می کردند بسته مناسب ارائه دهند و می خواهند این مشترکان را به سمت شرکت های اینترنت ثابت سوق دهند؟ آن هم در شرایطی که اینترنت ثابت هم دو برابر افزایش قیمت داشته است.

درباره دیگر گلایه های کاربران از تغییرات بسته های اینترنتی اینجا را ببینید:

*ماجرای نامه منسوب به وزارت ارتباطات درباره دستور گرانی اینترنت چه بود؟

ابتدای سال بود که نامه ای در فضای مجازی منتشر شد که گویا در آن وزارت ارتباطات به اپراتورها دستور داده که باید بسته هایی را از روز 21 فروردین 1401 حذف کنند.

این بسته ها از نوع بسته های با حجم بالا و زمان طولانی بودند.

این نامه دارای اعتبار و نشان صحیحی نبود و از ابتدا اصالت آن زیر سوال رفت.

در این باره مهدی سالم رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در پیگیری از اصالت نامه، صدور چنین دستوری از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را رد کرد. یعنی نامه فاقد اعتبار بود.

*زمانی که بسته های اینترنت در راستای تشویق به مصرف بیشتر بود

در سال‌ های 95 و 96 که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه اینترنت را تصویب کرد، سقف تعرفه عددی به ظاهر دور از انتظاری به نظر می رسید.

در آن زمان هزینه و درآمد شرکت ها به نوعی بود که با قیمت های به مراتب کمتر از قیمت های فعلی امکان ارائه سرویس داشتند و برای به دست آوردن کاربر با یکدیگر رقابت می کردند.

در روزهایی که دغدغه بزرگ شرکت ها، جلب نظر مشتری و سهم گیری از بازار بود، اپراتورها برای ترغیب کاربران، بسته‌ هایی را تعریف کردند که در این بسته ها هر چه کاربر مصرف بیشتری داشت درآمد شرکت هم افزایش پیدا می کرد.

بسته ها همواره نسبت به مصرف آزاد اینترنت برای کاربران به صرفه تر هستند و از این رو کاربران به خرید بسته ها عادت دارند.

*چرا بسته های پرحجم و مدت دار دیگر برای اپراتور صرفه ندارد؟

صادق عباسی شاهکوه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعداد و ارقامی از آنچه که در سال های اخیر باعث تغییر سیاست شرکت های ارائه دهنده اینترنت شده است را شرح می دهد.

وی با ذکر مقایسه ای از هزینه های اپراتورها در سال های گذشته به خبرنگار فارس، گفت: در سال های 96 و 97 اپراتورها یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌ کردند و با وجود سرمایه‌گذاری زیاد سودآوری داشتند.

عباسی ادامه داد: اما در 2 سال اخیر مبلغ سرمایه گذاری اپراتورها از حدود یک میلیارد دلار به حدود 400 میلیون دلار رسیده است که اگرچه هنوز سودآور بودند اما حاشیه سود پایین آمده است و سرمایه‌گذاری‌ را کاهش داده اند. به طوری که تقریبا یک‌ سوم سال‌ های 96 و 97 تجهیزات برای توسعه شبکه تامین شده است.

وی گفت: سود اپراتورها در سال های اخیر رو به کاهش بوده است.

در نتیجه این تغییر شرایط است که امروز توسعه شبکه و حفظ کیفیت شبکه برای همین میزان مشترک برای جلوگیری از کاهش بیشتر سرعت و کیفیت، در اولویت بالاتری نسبت به فروش بیشتر قرار گرفته است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اپراتور موبایل اینترنت بسته های اینترنتی بسته های اینترنت وزارت ارتباطات خبرنگار فارس سرمایه گذاری حذف بسته طولانی مدت حجم بالا نوع بسته شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۱۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تاکید کرد: من بارها به موضوع بستن اینستاگرام واکنش نشان داده‌ام که اگر میبندید، درست ببندید. ما در بستن پلتفرم‌ها مثل تلگرام و اینستاگرام به ذی نفعان فکر نمی‌کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، حسن خجسته، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، در گفتگویی، با تاکید بر اینکه وزیر ارتباطات حتما باید تحصیل‌کرده ارتباطات و مدیریت رسانه باشد، گفت: در رابطه با ارتباطات اینترنتی کشور سه دیدگاه کلان و مسلط وجود دارد.

 

یک دیدگاه، دیدگاه اخلاق گرایان یا اولیا است؛ اینها به طور قطعی با اینترنت مخالف هستند و ربطی هم به دین ندارد مثل پدر و مادر یا رئیس یک سازمان. گروه دوم فن گرایان هستند که می‌گویند اگر همه چیز را به ارتباطات واگذار کنیم اسلام به پیروزی کامل می‌رسد و اسلام صادر می‌شود. گروه سوم جامعه گرایان هستند و می‌گویند ارتباطات جدید محاسن و معایبی دارد و باید بهترین استفاده را بکنیم که بیشترین بهره را ببریم.

خجسته ادامه داد: من بارها به موضوع بستن اینستاگرام واکنش نشان داده‌ام که اگر میبندید، درست ببندید. ما در بستن پلتفرم‌ها مثل تلگرام و اینستاگرام به ذی نفعان فکر نمی‌کنیم. تلگرام به لحاظ عقلانی باید بسته می‌شد، زیرا یک پلتفرمی است که قوانین شما را زیر پا می‌گذارد، مثال این موضوع این است که عده‌ای بدون داشتن گذرنامه وارد کشور و خاک شما بشوند! همینطور تلگرام از سانسور و مدیریت اطلاعات استفاده نمی‌کند و بجای آن از قابلیت متعادل‌سازی استفاده می‌کنند.

وی در پایان تاکید کرد: من از همان زمان به یاد دارم که تاکید می‌کردم تلگرام را از نفس بندازید تا بیاید بگوید چشم!

دیگر خبرها

  • آذری جهرمی: آقای رئیس جمهور آنچه افزایش یافته سرعت اتصال به شبکه است نه اینترنت!
  • ۷۰ درصد کشور تا پایان سال تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند
  • وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!
  • شما نظر بدهید / با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت مناسب اینترنت موافقید؟
  • شما نظر بدهید / آیا با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت اینترنت موافقید؟
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت دهه کرامت
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت